Informatie verhuur en aankoop Ledscherm

Kleurbehoud dag en nacht

LED schermen kunnen bij invallende duisternis gedimd worden, meestal gaat dit automatisch via sensoren. Maar op het moment van dimmen verliest u ook automatisch uw kleurdiepte. Dit omdat traditionele schermen gedimd worden op het signaal.

Niet bij Q-Led Belgium…Bij ons heb je ook in de “nacht stand” volledige kleurdiepte (gemeten in bits) op uw Q-LED videoscherm.

Kalibratie

Kleur behoud

Alle LED’s hebben de eigenschap in de loop der tijd onafhankelijk van elkaar te degraderen. Hierdoor veranderen de kleuren van uw LED scherm en wordt de algemene kwaliteit van uw LED display snel minder.

Weer als nieuw

Kalibratie brengt iedere LED weer terug naar zijn ideale coördinaat in de CIE schaal.

Kalibratie houdt in dat door ons met een speciale kalibratie-camera een foto wordt gemaakt van uw scherm waarop wij exact kunnen zien welke LED’s moeten worden aangepast. Na kalibratie is uw scherm weer als nieuw. Hiervoor kunt u met ons een onderhoudscontract afsluiten waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan.

Virtuele pixels

Is er een “led strijd” aan de gang?

De vraag lijkt wel; “wie kan er het laagste pitch getal (dus hogere resolutie) afgeven?”
Er zijn leveranciers die de pixel pitch kunstmatig of virtueel omlaag brengen om u als klant een hogere resolutie voor te houden. Met virtual (of dynamic) pixels wordt gesuggereerd dat de resolutie verdubbeld wordt. In de praktijk is dit niets meer dan een marketing truc.

Op deze manier worden in de markt ‘pitch 20’ schermen aangeboden voor ‘pitch 10’ schermen of een ‘pitch 16’ voor een ‘pitch 8’.

Optische gevolgen van virtuele pixels

Van dichtbij zien pixels er hoekig uit. Neemt u meer afstand dan levert dit een haarscherp beeld op. Bij een virtuele pixel ziet u van dichtbij de pixels meer afgevlakt, echter van een afstand levert dit een waziger beeld op. In eenvoudige bewoordingen; bij virtuele pixels wordt de weergave wat meer ‘wazig’ gezet, waardoor van korte afstand de lijnen vloeiend lijken. Kijk je van verder dan is hierdoor ook het totale beeld wazig ten opzichte van true pixelschermen.

Q-Led Belgium geeft je alleen de ECHTE true pixel kwaliteit

Drivers en besturing

De drivers en het besturingssysteem vormen het hart van uw LED videoscherm. De drivers en hiermee het besturingssysteem bepalen grotendeels de prestaties van uw scherm alsmede de duurzaamheid ervan.

Een zeer belangrijk onderdeel dus!

Q-Led Belgium gebruikt uitsluitend kalibreerbare 16 bits PWM drivers (MBI Macroblock). Vraag hiernaar bij uw leveranciersvergelijk! Vanzelfsprekend maken wij gebruik van topkwaliteit LED’s, maar let u vooral op de drivers. Deze bepalen uiteindelijk wat de LED’s u kunnen laten zien.

P.W.M.

Pulse Width Modulation

PWM is algemeen geaccepteerd de beste manier om de LED’s aan te sturen.
Conventionele schermen zijn stroom gestuurd.

Het verschil tussen stroom gestuurd en PWM?

We moeten dan eerst begrijpen dat ledjes bij verschillende stroomsterktes verschillende kleuren geven. Is de stroomafgifte constant en stabiel, dan zijn de kleuren dat ook.
Het grote voordeel van PWM is dat de stroomafgifte constant is, hierdoor is er geen verloop in de kleur!

Bij “stroom gestuurd” staat er stroom op het ledje die gevarieerd wordt van laag naar hoog,  er staat een constante spanning op de ledjes. Bij PWM aansturing zijn de stroom en de spanning die door de ledjes gaan constant. De drivers zetten de ledjes steeds kort “aan” en “uit”. En dit dan héél snel, tot wel 8000 keer per seconde!!

Het voordeel?

Bij PWM gestuurde LED’s is er geen kleurverloop.

Levensduur

Een LED scherm is een behoorlijke investering. Logisch dat u meer informatie verhuur en aankoop Ledscherm wilt weten alsook over de levensduur van een Q-Led Belgium displays. LED techniek heeft de reputatie dat ze duurzaam zijn, economisch in verbruik, milieu ontlastend en… zeer lang meegaat.

Maar wat verstaan we nu onder “zeer lang meegaan” ?

Er worden u allerlei uren verzekerd dat een LED scherm mee zal gaan, variërend van 50.000 tot wel 100.000 uur. Klinkt natuurlijk prachtig, maar we moeten ons wel een aantal zaken afvragen hierbij;

– Staat het scherm dag en nacht aan, of slechts tijdens bepaalde uren op een dag?
– Hoe is de ligging van het scherm? is dit op het noorden of het westen?
– Staat het scherm overdekt of staat het in weer en wind?
– Hoe is de afstelling van het scherm? Branden de LED’s continue voluit of staan ze iets gedimd afgesteld?
– Dan zijn er nog tal van technisch diepere zaken zoals de kwaliteit van de gebruikte voedingen en ventilatoren.

De opgegeven levensduur is in feite een “half waarde tijd”. Dit is de tijd dat een LED kan branden tot dat hij nog maar de helft van het (in eerste instantie) opgegeven licht uitstraalt.

Wat kan Q-Led Belgium jou garanderen?

Q-Led Belgium garandeert dat de opgegeven lichtsterkte van het Q-Led scherm, gedurende de gehele levensduur van het scherm, behouden zal blijven. Dit onder slechts één (logische) voorwaarde en die is dat Q-Led Belgium het scherm in deze periode voor u onderhoudt !

Module’s

LED schermen worden opgebouwd uit module’s. Deze vormen de bouwstenen van een LED scherm. Deze module’s bestaan weer uit een aantal tegels die opgebouwd zijn uit pixels.

De pixels tenslotte bestaan weer uit diode’s, de naamgevers van een LED scherm (Light Emitting Diode = Licht Afgevende Diode)

Kijkafstand en kijkhoek

Kijkafstand:

De afstand die men neemt van het LED scherm heeft invloed op de beeldbeleving. Als regel houden wij aan dat de ideale kijkafstand 1500 x de pixel pitch is. Dus bij een 12 mm pixel pitch scherm is dit 18 meter. Dit is de afstand vanwaar het menselijk oog geen afzonderlijke pixels meer ziet. Natuurlijk kunt u ook van dichterbij (en zeker van verderaf) naar het scherm kijken. Dichterbij het scherm zullen de pixels steeds duidelijker zichtbaar worden, maar het beeld zal lang aanvaardbaar blijven.

Kijkhoek:

De kijkhoek betekent in het algemeen: “hoever een kijker naar beide zijden van een scherm kan lopen en de boodschap nog kan zien bij dezelfde brightness/helderheid”. Vaak wordt gesproken over “leesbaarheid” terwijl de kijkhoek toch echt alleen met “brightness” te maken heeft.

Resolutie en pitch

Resolutie, of het totale aantal pixels op een scherm, is een erg belangrijke factor die het visuele aspect ven een LED scherm sterk beïnvloed. Een hogere resolutie is het gevolg van meer LED’s op een vierkante meter, hetgeen direct invloed heeft op de beeldkwaliteit in verhouding tot de kijkafstand.

Pixels

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar weinigen weten precies hoe het zit. LED schermen zijn, het woord zegt het al, opgebouwd uit LED’s. LED is een afkorting van “Light Emitting Diode” en is als afkorting al zo ingeburgerd dat LED inmiddels een geaccepteerd woord is.

Q-Led Belgium hoopt u met deze informatie ons deskundigheid te hebben aangetoond waardoor je absoluut vertrouwen mag hebben in onze verhuur en verkoop service. Tel daar nog onze ijzersterke garanties en een uitstekende na service bij en je hebt de ideale partner voor de verhuur en verkoop van Led schermen!